Dutch Lawyer in de UAE

Je Nederlandstalige antwoord op al jouw UAE-vragen.


je huis in Dubai verhuren via Airbnb

woensdag 5 april 2023 13:48

Vraag: #Hilda, ik ben eigenaar van een appartement in de marina van Dubai, en ik moet in verband met mijn werk een paar maanden naar Nederland. Om wat extra geld om handen te hebben wil ik mijn appartement op Airbnb zetten. Dat is dan toch gewoon een kwestie van een account aanmaken? 
Antwoord: nee, niet in Dubai. Je moet beginnen met het aanvragen van een vergunning bij het Ministry of Tourism om een Airbnb te mogen exploiteren in Dubai. Dat kan via deze link, en alleen degene op wiens naam de title deed staat kan het doen;

https://www.dubaitourism.gov.ae/en/services/register-as-a-holiday-home-operator?fbclid=IwAR1Aewf1aifYiSlCUsnbaL-8jva6k8XX58W9j98Dixpa7tgg_XQPvzJ9SIk