Dutch Lawyer in de UAE

Je Nederlandstalige antwoord op al jouw UAE-vragen.


Een travel ban opleggen aan je aanstaande ex

vrijdag 7 april 2023 00:44

Vraag: #Hilda, ik ben Nederlander, en mijn vrouw heeft de Indiase nationaliteit. Wij hebben twee kinderen en liggen in scheiding. Nu heb ik van een buurvrouw gehoord dat mijn aanstaande ex van plan is om stiekem met de kinderen terug te gaan naar India. En dan zie ik mijn kinderen natuurlijk nooit meer terug. 
Kan ik een travel ban laten opleggen? 
Antwoord: 
Ja, dat kan onder de volgende voorwaarden: 
  1. Er zijn aanwijzingen dat de je aanstaande ex voorbereidingen treft om met het kind af te reizen naar India, dus je moet je vermoedens wel onderbouwen; 
  2. Je moet aantonen dat het niet goed voor de kinderen is om met hun moeder mee te gaan naar India. Een van de redenen kan bijvoorbeeld zijn dat ze de taal niet spreken of dat er geen fatsoenlijke school is. 
Je moet zelf in de UAE zijn op het moment dat je de aanvraag voor de travelban bij de rechter doet.