Dutch Lawyer in de UAE

Je Nederlandstalige antwoord op al jouw UAE-vragen.


Een geheimhoudingsverklarling met de nanny van je kinderen.

dinsdag 7 maart 2023 20:21

Vraag: #Hilda, ik ben heel bekend in de UAE en in de rest van de wereld, en ik wil graag een nanny inhuren voor mijn drie kinderen, maar niet zomaar een nanny. Het moet een native speaker English zijn, ze moet meerdere jaren ervaring als lerares hebben, ze moet een prestigieuze nanny opleiding hebben gedaan, ze moet van onbesproken gedrag zijn en bij voorkeur moet ze niet al te knap zijn, want ik wil geen geflikflooi met mijn man. 
Maar nu hoorde ik van een vriendin dat haar nanny, nadat ze met slaande ruzie vertrokken is, interviews aan kranten en tijdschriften heeft gegeven over de akelige kinderen van mijn vriendin, (ik moet toegeven dat het inderdaad nogal ongemanierde welpen zijn), en dat haar man niks anders doet dan in zijn ongewassen onderbroek voor de t.v. hangen, waarbij het interview zelfs is gelardeerd met interieurfoto's van het huis van mijn vriendin. 
Mijn vriendin schaamt zich dood, en wil het liefst verhuizen. Of even flink onder handen worden genomen door de plastisch chirurg zodat ze niet herkend wordt. 
Anyway, mijn vriendin heeft er al een team van dure juristen van Al Tamimi op gezet, maar nadat ze het voorschot van AED 160000 heeft overgemaakt bleek dat die niet zoveel voor haar konden doen, want er stond niks op papier. 
Nu is mijn vraag aan jou hoe ik zoiets kan voorkomen. 
Antwoord: je kunt met een nanny een confidentiality agreement overeenkomen, oftewel een geheimhoudingsovereenkomst. 
Daarin kun je opnemen dat je nanny geen foto's van jou en je kinderen mag nemen, ook niet tijdens uitjes in het buitenland (dat is een veiligheidsrisico, denk maar even aan de beroving van Kim Kardashian), dat ze met niemand mag praten over wat er binnenhuis wordt besproken en dat er een forse boete op overtreding staat. 
Voor de echte high profile types is het overigens gebruikelijk om een veiligheidstraining, waarbij ook aandacht is voor bewustwording van de risico's van het delen van informatie, te combineren met zo'n confidentiality agreement.