Dutch Lawyer in de UAE

Je Nederlandstalige antwoord op al jouw UAE-vragen.


Uitzoeken of er nog een zaak tegen mij loopt in Dubai

dinsdag 21 februari 2023 17:50

Vraag: #Hilda, ik ben al heel lang weg uit Dubai, en ik ben een beetje op een rare manier weggegaan, met een (op dat moment afgehandelde) strafzaak aan mijn broek. Maar nu heb ik een nieuwe baan, en om die reden wil ik binnenkort weer naar de UAE vertrekken. Ik merk toch dat ik wat getraumatiseerd ben door hoe het toen allemaal is gelopen, en ik beng bang dat ik opgepakt wordt zodra ik op DXB ga landen. Kun jij mij zekerheid bieden of die oude strafzaak mij misschien nog ergens achtervolgt? 
Antwoord: ja, we kunnen ruimschoots voor je vertrek naar de VAE onderzoeken of er inderdaad nog een zaak tegen je loopt. Die kun je dan afwikkelen voor je weer teruggaat naar de UAE (als er nog een boete open staat wordt er een betaallink gestuurd door de Public Prosecution), dat voorkomt veel stress meteen na het landen.