Dutch Lawyer in de UAE

Je Nederlandstalige antwoord op al jouw UAE-vragen.


Als mijn schuldenaar vlucht naar een CGG land, kan ik dan fluiten naar mijn centen?

donderdag 30 november 2023 00:15

Vraag: #Hilda, ik heb te maken met een schuldenaar die een ongedekte cheque heeft uitgegeven. Hij komt uit Bahrein, en ik ben bang dat als ik een juridische procedure start hij lekker teruggaat naar Bahrein, en dat ik naar mijn geld kan fluiten. Kan een travel ban in zo'n geval helpen om hem onder druk te zetten? 
Antwoord: de GCC landen hebben onderling een verdrag gesloten over de uitvoering van rechterlijke vonnissen. Met een vonnis van de Rechtbank uit de UAE kun je dus ook in Bahrein om executie vragen en hoef je niet weer van voren af aan te beginnen. 
Natuurlijk is een travel ban ook een always good action in zo'n geval, en die kan opgelegd worden vanaf een bedrag van AED 10.000 bij een ongedekte cheque.