Dutch Lawyer in de UAE

Je Nederlandstalige antwoord op al jouw UAE-vragen.


In ieder stadje een ander schatje? Tips van notaris Aad Romijn

zaterdag 14 oktober 2023 22:34

Een tip van Nederlandse notaris Aad Romijn: 
Elk jaar kom ik bij het afwikkelen van nalatenschappen er een paar keer achter, dat de overleden man kinderen had, die niet bij de nabestaanden bekend waren.
Hoe vaak kwam ik dat bij overleden vrouwen tegen?
Eén keer.
In iedere haven een schatje. En soms op exotische plekken wel eens een afstammelinkje.
Elke, zeg, vijf jaar kom ik bij het afwikkelen van nalatenschappen erfgenamen tegen die het ouderschap gerechtelijk hebben laten vaststellen.
En denk je dat deze overledenen testamenten hebben gemaakt? Welnee! En ik weet waarom: de aandacht lag meer bij aardse zaken. De producten lopen nu ergens rond.
Zorg er voor, dat je geen enveloppen meer dicht likt (dit punt van aandacht zal wel steeds minder belangrijk worden). Verbrand je kam met je losgetrokken hoofdharen als je last van je maag begint te krijgen en laat je partner beloven dat je gecremeerd wordt. En daarna ongebluste kalk er overheen.
Het hoeft niet zo rigoureus.
Tip 1: zet in ieder geval in je testament niet: ' Ik benoem mijn kinderen tot erfgenaam'. Benoem de kinderen die je tot erfgenaam wilt benoemen uitdrukkelijk met hun naam in het testament. Dan is namelijk de Londense Tom, de Kaapstadse Nelson, de Hong Kongse Mei Li en de Wladiwostokse Olga GEEN erfgenaam.
Scheelt gedoe.
Tip 2: wil je dat je erfgenamen voor verrassingen komen te staan, zich soms geen raad weten, met procedures worden geconfronteerd en/of dat ze minder uit je nalatenschap overhouden?
Negeer tip 1!