Dutch Lawyer in de UAE

Je Nederlandstalige antwoord op al jouw UAE-vragen.


Eindelijk; een Engelstalige Notary Public service bij Abu Dhabi

zondag 15 oktober 2023 14:40

Een fijne update van Abu Dhabi Judicial Department, de Abu Dhabi courts, die werkelijk lichtjaren vooruit lopen op de Dubai Courts en de RAK courts als het om juridische dienstverlening gaat. 



Bij de Abu Dhabi courts wordt een volledig Engelstalige notary public service ingericht waar je allerlei officiële documenten kunt laten legaliseren zonder dat je een Arabische vertaling nodig hebt, of een document laat legaliseren waarvan je zelf niet precies weet wat er in staat. 
De bijzonder akelig geformuleerde standaard (Arabische) POA in de UAE is mij al jaren een doorn in het oog, want je geeft zowat je nieren weg als je iemand in de UAE een volmacht geeft en hij is opgesteld door juristen die de naam jurist niet mogen dragen, maar als je een afwijkende POA wilt laten legaliseren door de notary public begrijpen ze hem niet en kost het heel veel moeite om hem gelegaliseerd te krijgen. 
Maar gelukkig hoeven we dus straks niet meer met dat gedrocht te werken. 
Houd er wel rekening mee dat medewerkers bij de courts natuurlijk nog niet geïnformeerd en getraind zijn, dus het kan nog wel even duren voor je er daadwerkelijk terecht kunt.