Dutch Lawyer in de UAE

Je Nederlandstalige antwoord op al jouw UAE-vragen.


Werken als freelancer voor een opdrachtgever die niet in de Emiraten gevestigd is.

zaterdag 21 januari 2023 16:47

Vraag: #Hilda, ik ben consultant, en mijn werkgever is gevestigd in Spanje. Mijn man heeft een baan in de Verenigde Arabische Emiraten gekregen, en we hebben besloten samen naar Dubai te verhuizen. Mijn huidige werkgever vindt het prima als ik consultancy opdrachten ga doen vanuit Dubai, op de voorwaarde dat ik als freelancer ga werken. We hebben inmiddels een uurtarief afgesproken waarmee ik akkoord ben. Kan dat onder de huidige arbeidswetgeving, en waar moet ik nog meer rekening mee houden? 
Antwoord: je kunt onder de nieuwe UAE Labour Law als freelancer werken, en het is daarvoor niet nodig dat je opdrachtgever in de UAE is gevestigd. Je hebt wel een freelance permit nodig. 
De definitie van freelance werk is in de wet als volgt gedefinieerd;  “an independent and flexible working system through which an individual generates direct income by providing services for a specific period of time or by performing a particular task whether to other individuals or entities, provided that this individual is not in any way an employee of these individuals or entities."
Naast een freelance permit heb je een aansprakelijkheidsverzekering nodig en een ziektenkostenverzekering.