Dutch Lawyer in de UAE

Je Nederlandstalige antwoord op al jouw UAE-vragen.


Je huis mag je niet 60 dagen onbeheerd achter laten in de emiraten (en trouwens ook in Nederland vaak niet)

maandag 30 januari 2023 21:07

Vraag: #Hilda, ik heb net een nieuw huis gekocht in de UAE, en ik ben bezig met een nieuwe inboedelverzekering. Nu valt me op dat er in staat dat ik mijn huis geen zestig dagen achter elkaar onbeheerd mag achterlaten, want de verzekering dekt schade die in die periode ontstaat niet. Is dat gebruikelijk in de UAE? Want ik zit de hele zomer altijd in Nederland, dus mijn huis staat dan al die tijd leeg. 
Antwoord: ja, dat staat in veel verzekeringspolissen in de UAE. Ook in Nederland trouwens (zoek maar op "onbeheerd achterlaten"). 
Deze voorwaarde betekent overigens niet dat je zelf nou steeds in je huis moet blijven, het is voldoende als je iemand inschakelt die af en toe even gaat kijken of alles nog goed is, en die in de zomer met name even naar de airco kijkt.