Dutch Lawyer in de UAE

Je Nederlandstalige antwoord op al jouw UAE-vragen.


Een verzekering voor je medewerkers in de Emiraten bij OOM uit Nederland volstaat niet.

zaterdag 21 januari 2023 18:03

Vraag; #Hilda, ik heb een #bedrijf in de #UAE. Ik heb een nieuwe Nederlandse #werknemer. Nu heb ik bij OOM een speciale (en dure) wereldwijde #ziektekostenverzekering voor Nederlanders in het #buitenland voor hem afgesloten, maar ik hoor om me heen dat ik toch een boete kan krijgen. Hoe zit dat? 
Antwoord: Helaas is de OOM verzekering voor de Verenigde Arabische Emiraten geen ziektekostenverzekering. En, als je dus onder de #wetgeving van #Dubai valt als #werkgever, loop je dus inderdaad het risico op een boete omdat je medewerkers "onverzekerd" zijn. 
Je kunt dit oplossen door de verzekering bij OOM zo snel mogelijk op te zeggen wegens #dwaling en in Dubai een zo goedkoop mogelijke verzekering af te sluiten voor de periode dat de verzekering bij OOM loopt. Dan voldoe je in ieder geval aan je #werkgeversverplichtingen
Als je wereldwijde dekking wilt voor je #medewerkers is het een goedkopere en betere oplossing om een goede ziektekostenverzekering in de UAE af te nemen, en er een #reisverzekering met wereldwijde dekking bij te nemen. Die reisverzekering dekt namelijk ook ziektekosten in andere landen dan de UAE.   
Het valt me op dat de zogenaamde ziektekostenverzekeringen die OOM aanbiedt vaak niet "compliant" zijn. Zo boden ze in Nederland een ziektekostenverzekering voor aupairs aan die volgens de Nederlandse wet geen ziektekostenverzekering was. Met dikke boetes vanwege onverzekerdheid tot gevolg. En dubbele kosten.    
Dit staat uiteraard los van de dekking voor ziektekosten. Die worden wel gewoon gedekt, maar niemand zit op boetes, dubbele kosten en allerlei juridisch gedoe te wachten.