Dutch Lawyer in de UAE

Je Nederlandstalige antwoord op al jouw UAE-vragen.


Een lager alimentatiebedrag overmaken naar mijn ex en mijn kinderen in Nederland.

donderdag 26 januari 2023 13:54

Vraag: #Hilda, ik betaal al jaren keurig iedere maand de alimentatie voor mijn ex en mijn kinderen in Nederland. Nu ben ik helaas mijn baan kwijt geraakt, en het lukt me ook niet goed om een nieuwe baan te vinden die net zoveel betaalt. Met andere woorden: ik kan de alimentatie niet meer betalen. Is het mogelijk dat ik, eventueel tijdelijk, een lagere alimentatie betaal? 
Antwoord: dat is zeker mogelijk, maar je kunt niet zomaar op eigen houtje minder geld overmaken. Je zult je ex op de hoogte moeten stellen van de veranderende omstandigheden, en dan zijn er twee opties: 
1. Jullie komen samen tot een oplossing waarbij je minder alimentatie overmaakt. 
2. De rechter bepaalt een lagere alimentatie (herziening) omdat de draagkracht van de alimentatiebetalende partner lager is geworden.