Dutch Lawyer in de UAE

Je Nederlandstalige antwoord op al jouw UAE-vragen.


De kleur van je auto in Dubai veranderen, dat mag zomaar niet!

woensdag 11 januari 2023 11:14

Vraag: #Hilda, ik heb in Dubai een tweedehands auto gekocht, een Volvo, en zoals gebruikelijk bij Volvo vloeken de bekleding, de stiksels en de buitenkant weer gigantisch met elkaar. Daar heb ik natuurlijk strategisch gebruik van gemaakt, want ik heb hem voor een paar duizend dirham op de kop kunnen tikken. Nu wil ik de poepbruine buitenkant graag laten wrappen in een mooie kleur. Daar zijn vast regeltjes voor? 
Antwoord: uiteraard. Dit is de procedure voor het emiraat Dubai. 
Je moet eerst een NOC aanvragen bij de politie. 
Daarvoor heb je nodig: je EID, het kenteken, je emailadres en vijf foto's van de auto (links, rechts, voorkant, achterkant en geheel). 
Je gaat in de app van de Dubai police, of op de website, naar het deel Vehicle Inspection Request. Daar vul je nieuwe kleur van de auto in. 
Nadat je het Non Objection Certificate (NOC) hebt laat je de auto wrappen. 
Daarna moet je de RTA informeren over de gewijzigde kleur. Daarvoor heb je dan de NOC nodig en het Vehicle technical inspection certificate van Tasheel, en je moet uiteraard aantonen dat je de eigenaar van de auto bent.  
En vervolgens moet je je auto verzekeraar inlichten over de nieuwe kleur van de auto en daarna eventueel security als je in een appartementencomplex woont of een vaste parkeerplaats op basis van je kenteken hebt.