Dutch Lawyer in de UAE

Je Nederlandstalige antwoord op al jouw UAE-vragen.


De valse verklaring van erfrecht.

maandag 27 juni 2022 17:40

De Nigeriaanse prins wordt steeds inventiever.


Of ik mijnheer en mevrouw kon helpen bij het verkrijgen van een probate (een verklaring van erfrecht) bij DIFC courts.

Ze mailden me dit testament toe toen ik reageerde dat ik dat inderdaad kon.

Toen ik het zag bedacht ik me dat de Nigeriaanse prinsen steeds inventiever worden 🙂. Maar hoe weet ik nou dat deze “will” fake is?

  1. De achternaam ontbreekt. En het adres, het paspoortnummer, Emirates ID (maar ook zonder EID kun je een testament in de UAE opmaken), de geboortedatum en de geboorteplaats. 
  2. De overledene spreekt niet alleen namens zichzelf, maar ook namens God. 
  3. Er wordt iemand opgenomen in het testament die alleen in de toekomst bestaat. Dit is op zich mogelijk, maar het is redelijk ongebruikelijk dat toekomstige echtgenoten op deze manier een testament worden ingetrokken. 
  4. De layout is volstrekt anders dan door DIFC voorgeschreven. Als wills draftsmen heb je niet de vrijheid om zelf een leuk uitziend document te maken. 
  5. De “deponant” en de “authorised justice” zijn niet bestaande termen. 
  6. De Children’s Aids Charity bestaat niet.

Toch weet ik zeker dat mijn voormalig zakenpartner Sh. M. er in getrapt zou zijn, zoals hij in iedere oplichterstruc trapte, verblind door de in het testament genoemde bedragen 🙂. 

Dat laatste is overigens ook ongebruikelijk, ik zet geen saldi in een testament, want dan moet iedere dag het testament worden gewijzigd.

De bewoordingen zijn natuurlijk erg vermakelijk, en met een lakzegel en wat stempels is geprobeerd het document een authentieke look te geven.

Precies het advies van de notaris waar ik als student stage liep en ik in Singapore geld moest vrijmaken voor zijn klanten: “zet er maar flink wat stempels op Hilda, daar zijn ze gek op in die landen”.