Dutch Lawyer in de UAE

Je Nederlandstalige antwoord op al jouw UAE-vragen.


Inkomsten uit verhuur pand in Dubai belast in Nederland?

zondag 29 mei 2022 13:35


Inkomsten uit verhuur huis in Dubai belast in Nederland?


Vraag: #Hilda mijn man en ik zijn allebei Nederlander. We wonen in de UAE, en we hebben daar een eigen huis, met een hypotheek. 
Nu zijn we van plan om terug te keren naar Nederland omdat onze oudste naar de middelbare school moet. Ons huis in de Verenigde Arabische Emiraten willen we eigenlijk aanhouden, want misschien komen we nog wel eens terug als de kinderen klaar zijn met hun middelbare school, en we gaan proberen het te verhuren. 
Als we straks weer in Nederland wonen, zijn die inkomsten uit ons huis in de UAE dan belast in Nederland? En kunnen we de kosten die we moeten maken vanwege het huis waaronder de hypotheek, aftrekken van de belasting? 
Antwoord: de huurinkomsten van je huis in de UAE zijn vrijgesteld (je hoeft er dus in Nederland geen belasting over te betalen), maar de uitgaven zijn in zo'n geval dus ook niet aftrekbaar. Dit geldt voor onderhoudskosten en voor de hypotheek. 
Je huis is wel wat belast voor de vermogensbelasting in Nederland; officieel is het vrijgesteld, maar door een bepaalde opbouw van de berekening betaal je er wel wat belasting over. Hier kun je later bezwaar tegen maken.