Dutch Lawyer in de UAE

Je Nederlandstalige antwoord op al jouw UAE-vragen.


Mijn landlord in Dubai betaalt zijn hypotheek niet en ik heb dat appartement gehuurd.

zaterdag 31 december 2022 19:04

Vraag: #Hilda, ik huur een appartement in Dubai, en nou ben ik er achter gekomen dat mijn landlord zijn hypotheek niet meer betaalt. Wat zijn de consequenties daarvan voor mij? 
Antwoord: als hij geruime tijd zijn hypotheekpremies niet betaalt kan jouw appartement worden geveild via bijvoorbeeld deze website: https://emart.dubailand.gov.ae/Auction/AuctionListings.aspx?en/
In de advertentie staat dan dat het appartement verhuurd is en wanneer de huurtermijn afloopt. "Koop breekt geen huur" is ook in de UAE van toepassing, en dat betekent dat er voor jou geen directe consequenties zijn als je appartment via een veiling wordt verkocht. Je krijgt alleen een nieuwe landlord, maar je hoeft je appartement niet uit. Pas als de nieuwe landlord jou de huur gaat opzeggen wordt dit een ander verhaal, maar ook dan moeten de wettelijke termijnen in acht worden genomen.