Dutch Lawyer in de UAE

Je Nederlandstalige antwoord op al jouw UAE-vragen.


De medewerker is al weg naar een ander bedrijf. Moet ik controleren of hij het land verlaat?

zondag 27 november 2022 02:34

Vraag: #Hilda, een werknemer van mij heeft een andere baan en heeft ontslag genomen. 
Nu heb ik bericht gekregen van mijn #freezone dat deze werknemer binnen dertig dagen het land moet verlaten en dat ik een boete krijg als de werknemer dat niet doet. Hij heeft twee weken geleden ontslag genomen, dus ik zit in de piepzak. 
Moet ik gaan controleren of hij het land wel verlaat? En zo ja, hoe doe ik dat? 
Antwoord: als de voormalige medewerker een nieuwe baan heeft, dan heeft hij een visum bij zijn nieuwe werkgever. Dat betekent dat binnen dertig dagen nadat hij het visum van jouw bedrijf heeft geannuleerd, er een zogenaamde visa status change is geweest. 
En daarmee komt het risico voor de boete te vervallen. 
Het is wel handig om aan je ex-werknemer te vragen of hij een kopie van zijn nieuwe visum bij jou aanlevert. Zo kun jij controleren of die dertig dagen termijn gehandhaafd wordt.