Dutch Lawyer in de UAE

Je Nederlandstalige antwoord op al jouw UAE-vragen.


De jubelton, het kan nu nog.

woensdag 16 november 2022 14:02

Vraag: #Hilda, ik wil mijn kind nog snel de jubelton schenken, maar ik heb een gruwelijke hekel aan mijn schoondochter, ik snap werkelijk niet wat mijn zoon in haar ziet. Heb jij een voorbeeld van een bepaling waardoor ik zorg dat die hebberige graaierd geen aanspraak kan maken op de schenking? 
Antwoord: Zeker. "Het geschonken bedrag alsmede al hetgeen uit het geschonken bedrag wordt verkregen, alsmede de vruchten daarvan of de goederen die daarvoor in de plaats zijn gekomen, zullen niet vallen in enige gemeenschap van goederen waarin ondergetekende sub 2 is gehuwd of mocht huwen en zullen niet vallen in enige gemeenschap op grond van een geregistreerd partnerschap, noch zullen worden betrokken in enig deelgenootschap of verrekenbeding ter zake van een huwelijk of geregistreerd partnerschap."