Dutch Lawyer in de UAE

Je Nederlandstalige antwoord op al jouw UAE-vragen.


Ik wil Emirati worden!

dinsdag 4 oktober 2022 12:38

Vraag: #Hilda, kan ik als Nederlander ook Emirati worden, en mag ik dan ook gebruik maken van alle voordelen die mijn tweede nationaliteit met zich meebrengt? 
Antwoord: sinds kort is het ook voor expats mogelijk om de Emirati nationaliteit te krijgen, en je gezin kan dan ook meteen de Emirati nationaliteit krijgen. 
Makkelijk is het niet, je moet worden genomineerd door de rulers’ courts, crown princes’ courts, executive councils, of the UAE Cabinet. 
Alleen als je heel goed je best doet en dat voldoende weet te ventileren kom je ervoor in aanmerking. En als je je misdraagt wordt je Emirati nationaliteit weer ingetrokken, maar je hoeft je Nederlandse nationaliteit niet op te geven. 
Lever je geen, of onvoldoende bijdrage aan de samenleving? Dan zit de Emirati nationaliteit er voor jou niet in. Ze willen namelijk alleen uitvinders die een patent op hun naam hebben staan, investors die heeeeeeeeeeeel veel investeren, artsen met een bijzonder specialisme waar veel behoefte aan is in de UAE,  beroemde wetenschappers, of creatievelingen die een prijs van standing hebben gewonnen zoals de Pulitzer prijs. Met een Nobelprijs op je naam ben je ook van harte welkom. En ik kan me zelfs zo voorstellen dat iemand die een paar Oscars heeft gewonnen ook wel Emirati mag worden. Ik heb het even opgezocht, en een levende acteur met meerdere Oscars is Daniel Day Lewis. Die mag van mij ook wel Emirati worden. (No offense P.) Uit eigen kweek zijn deze mensen helaas nog niet opgestaan, dus daarom komt er nu een nieuwe categorie beroemde c.q. streng geselecteerde Emirati aan.