Dutch Lawyer in de UAE

Je Nederlandstalige antwoord op al jouw UAE-vragen.


Huis verkocht maar geen tijd om naar Nederland af te reizen.

maandag 17 oktober 2022 12:21

Vraag: #Hilda, ik heb mijn huis in Nederland verkocht, maar ik heb geen tijd om naar Nederland te gaan om de akte te ondertekenen. Nou begreep ik van de notaris dat ik met een volmacht gewoon thuis in Dubai kan blijven. Maar ik heb niemand die namens mij de akte in Nederland kan ondertekenen, behalve mijn oude ouders. Hoe moet dat nu?
Antwoord: je hoeft niemand naar de notaris in Nederland te sturen om jou te vertegenwoordigen, met een gelegaliseerde volmacht mogen de notaris en de medewerkers van het notariskantoor namens jou tekenen. 
En de legalisatie van de volmacht kan ik voor je regelen, en ik regel ook dat de gelegaliseerde volmacht bij de notaris komt, en ik stem zowel voor als na de legalisatie het proces af met de notaris. 

Hier vind je een tekening en uitleg over het proces.