Dutch Lawyer in de UAE

Je Nederlandstalige antwoord op al jouw UAE-vragen.


Het duurt zo'n 10 maanden voordat nieuwe wetgeving in de Emiraten ook echt is doorgedrongen op de werkvloer.

dinsdag 18 oktober 2022 15:49

We hebben een nieuw algoritme ontdekt. Iedere keer als er nieuwe wetgeving verschijnt in de Verenigde Arabische Emiraten (en er wijzigt elke dag wel iets in de wet- en regelgeving), dan duurt het gemiddeld tien maanden na de publicatiedatum van de nieuwe wet, voor medewerkers op de werkvloer op de hoogte zijn van de wetswijziging (dat wil niet zeggen dat de nieuwe wet dan ook geimplementeerd is). Dat is voor ons best vervelend, want regelmatig zijn klanten heel boos omdat ze van mening zijn dat wij ze verkeerd hebben voorgelicht. Want ze gingen naar de balie, en daar werd hun verteld dat wat wij hebben gezegd helemaal niet klopte. Medewerkers bij instanties deinzen er ook niet voor terug om ons bij onze klant doelbewust zwart te maken, en te vertellen dat "een lawyer toch op de hoogte zou moeten zijn van hoe het er in deze procedure aan toe gaat". Natuurlijk waarschuwen we hier altijd vooraf voor, maar de klant die onverrichterzake terugkeert is dat in zijn kwaaiigheid vergeten. 


Mijn algemene advies om, als je naar een overheidsinstantie gaat, contact te zoeken met een vrouw (als het even kan), in plaats van met een man, is hier ook door ingegeven. Vrouwelijke officials vragen na hoe het zit, en mannelijke officials willen geen flater slaan, dus die vertellen je op overtuigende wijze hoe het zát, niet hoe het nu zit. 


Bezoek je dus op dit moment je freezone met vragen over het ingekorte visum, dan gebeurt dat dus ook. Als het geen grote haast heeft, dan kun je beter even wachten tot de informatie wat is neergedaald op de werkvloer, want dan pas krijg je het juiste antwoord. Gemiddeld duurt dat dus tien maanden in de Emiraten.